19/02/2019 HELGA DE NEVE E-health: is je medisch dossier toegankelijk en toch veilig op het net?

 

 

Dinsdag 19 februari 2019 om 20.00 uur

 

AZ - SINT-JAN, campus Sint-Franciscus Xaverius

Spaanse Loskaai 1 te Brugge  

zaal de la Torre

 

Helga De Neve

E-health: is je medisch dossier toegankelijk

en toch veilig op het net?

 

 

Sinds enkele jaren staan een aantal persoonlijke medische gegevens elektronisch opgeslagen in het E-health dossier. De bedoeling is om zo  de samenwerking tussen de zorgverleners te bevorderen.

 

Kunnen wij nu zelf dit E-health dossier raadplegen? Is dit wel wenselijk, en wie kan het allemaal lezen?  Is dit veilig? Is onze privacy gewaarborgd? En staan daar dan ook alle medische rapporten in? Kan ik dit weigeren?

 

Op al deze vragen zal Helga De Neve een antwoord geven en ons wegwijs maken hoe we met ons E-health dossier kunnen omgaan.

 

Helga De Neve is hoofd van de ICT-dienst in het AZ-Sint-Jan te Brugge en vanuit deze functie is ze dan ook lid van de directie. Ze studeerde informatica aan de Vrije Universiteit Brussel.

 

De lezing heeft plaats in de zaal die ingericht is in de zolderruimte  van het ”Huis de la Torre”, dat deel uitmaakte van het voormalig natiehuis van Castilië en Leon.

 

Inschrijven door storten van € 5,- p.p. op rekening BE49 4700 2621 4171 van VVA - Regio Brugge met vermelding ‘Helga De Neve’.

We bieden na de lezing een glaasje aan.