12/03/2019 Bedrijfsbezoek ARDO ARDOOIE

Bedrijfsbezoek ARDO

“We preserve nature’s gifts”

Dinsdag 12 maart om 14.00 u. stipt

 

Dit jaar krijgen wij de kans om de onderneming van het jaar 2018 te bezoeken en begeven wij ons naar het “Silicon Valley van de groente-industrie”.

 

De firma ARDO werd opgericht in 1977. In 2015 fuseerden de twee bedrijven van de families Haspeslagh en Dujardin, en groeide het bedrijf uit tot de grootste producent van diepvriesgroenten in Europa - met een omzet van meer dan 1 miljard euro. De ARDO-groep telt 21 productiesites in negen landen, en verschaft in Europa werk aan 3800 werknemers, waarvan 1000 in België.

Ardo exporteert naar 60 landen. 40 procent van Ardo’s jaarproductie gaat naar de retail, 35 procent naar foodservice en 25 procent naar de voedingsindustrie. Zowat elke supermarkt in Europa verkoopt onder haar huismerk groenten van deze West-Vlaamse reus. Daarnaast worden hun diepvriesgroenten verkocht aan cateraars voor rusthuizen, scholen, zieken- huizen en bedrijven over heel Europa. Ardo’s producten worden ook verder verwerkt bij de voedingsconcerns Unilever, Nestlé en Blédina.

 

Het bezoek begint met een algemene presentatie van het bedrijf. Tijdens de rondleiding krijgen wij een zo volledig mogelijk beeld van Ardo, met aandacht voor hun producten en hun klimaatbewuste productieproces. Er wordt ook halt gehouden in de agronomie, productie, verpakking en in de diepvries stockageruimte.

 

Dit bedrijfsbezoek is gratis. De firma vraagt ons tegen begin maart een inschrijvingslijst van maximum 50 personen door te sturen.

Wil je er dus zeker bij zijn, bevestig dan zo vlug mogelijk en ten laatste tegen 28 februari  je deelname per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zodra de deelnemerslijst volzet is wordt de lijst afgesloten (uiterlijk op 28 februari) en zullen geen nieuwe inschrijvingen aanvaard worden.

 

De verplaatsing naar Ardooie gebeurt met eigen vervoer. Om jullie toe te laten onderling af te spreken om te carpoolen zal na het afsluiten van de inschrijvingen (uiterlijk tegen einde februari) de lijst van de deelnemers per email rondgestuurd worden.

Vermeld dus bij je inschrijving of je chauffeur bent, of wenst te carpoolen.

 

We spreken ter plaatse af vanaf 13.45u. op de bezoekersparking van ARDO in de

Wezestraat 61 te Ardooie. Daar de bezoekersparking vrij klein is en de personeelsparking snel volzet, wordt aangeraden zo veel mogelijk te carpoolen. Het bedrijfsbezoek duurt ongeveer 2 uur.

 

Nog enkele belangrijke praktische tips :

- Met temperaturen van -18°C in de diepvriesruimte zijn een dikke trui en gemakkelijke stapschoenen zeer gewenst.

- Juwelen (ringen, kettingen, armbanden, horloges, oorringen) zijn verboden in de productie- en de verpakkingsafdeling.  Eventueel kunnen deze in een kluisje opgeborgen worden tijdens het bezoek.