23/04/2019 Het Museum van de Misdaad

 

Dinsdag 23 april 2019

 

STAM, Bijlokesite, Godshuizenlaan 2, Gent

 

Het Museum van de Misdaad

De gerechtelijke politie van Gent bewaart sinds de jaren 1930 een  bijzondere collectie foto’s, objecten en dossiers die illustreren hoe misdaden in de loop van de jaren werden opgelost. Die was oorspronkelijk bedoeld om  politiemensen op te leiden. Dankzij de tentoonstelling kan het grote publiek zich verdiepen in die onderzoekstechnieken zoals het getuigenverhoor, sporenonderzoek, ballistiek, reconstructie of een autopsie.

Het is een tot de verbeelding sprekende verzameling: vals geld, moordwapens, vingerafdrukken, robotfoto’s, muizenvergif, verboden wapens…

De kansspelen en ‘onzedelijke’ foto’s in het depot van in beslag genomen verboden goederen tonen hoe bepalend de tijdgeest is voor onze kijk op misdaad.

 

Deze zonderlinge collectie maakt de rechercheur in jou wakker!

 

We vertrekken samen vanuit Brugge met de trein. Afspraak in de vertrekhal van het station om 12.40 u. Iedereen koopt zelf zijn treinticket.  Het STAM-museum bevindt zich op amper 1 km of 13’ stappen van het station Gent-Sint-Pieters.  Het is minder aangewezen om bus of tram te nemen.

In de prijs zijn de gids en de toegang tot het museum inbegrepen.

 

Inschrijven kan  door overschrijving van 10,- €  op de rekening

BE49 4700 2621 4171 van VVA Brugge ten laatste tegen 15 april.