30/09/2018 Feestelijke opening van het academiejaar 2018-2019

 

Feestelijke opening van het academiejaar 2018-2019

 

Zondag 30 september 2018 om 10.30 uur

Orgelzaal van het conservatorium - Muntplein 6 te Brugge

 

Harpist Jacques Vandevelde

 

Nu de hete zomer op zijn einde loopt, kunnen we van wal steken met een nieuw werkjaar van de VVA - Regio Brugge. Ditmaal valt onze keuze op een instrument dat in het Oude Testament voorkomt: de harp. Koning David van dienst is Jacques Vandevelde die zelf uit een muzikale familie komt en vijf jaar aan het conservatorium in Gent studeerde.

Door een toevallige ontmoeting met een Paraguyaanse harpist raakte hij gefascineerd door deze ‘naakte piano’. De harp mag dan het nationaal instrument zijn van Paraguay en Venezuela en op de Ierse versie van de euro voorkomen, zij blijft relatief onbekend in West-Europa.

Jacques Vandevelde werkt er al zijn creativiteit op uit. Hij is zelf harpenbouwer geworden en naast eigen werk maakt hij aanpassingen van bestaande melodieën voor harp om zo het instrument dichter bij het publiek te brengen.

Hij heeft al overal ter wereld opgetreden: van Estland over Japen tot Venezuela en werkt samen met figuren als Dirk Brossé, Conny Neefs en Paul Michiels.  

 

Na het optreden volgt er een toespraak door onze nationale voorzitter Paul Becue en nadien zijn jullie allen uitgenodigd op de receptie die, zoals gewoonlijk, onder een blauwe hemel zal plaats vinden.

 

Deze activiteit is gratis en je hoeft er niet voor in te schrijven.

 

Traditioneel is er de mogelijkheid om nadien samen te lunchen in Restaurant Sint-Joris, Markt 29 te Brugge. Op de menukaart lezen we:

gerookte zalm

°°°

gegrilde beenham met mosterdsaus en frites

°°°

nagerecht en koffie

 

Dit alles met de nodige flessen water en twee glazen wijn (of twee glazen Brugse Zot).

 

Wie daarvoor interesse heeft, schrijft € 35,- p.p. over op rekening BE 49 4700 2621 4171 van de VVA  - Regio Brugge vóór 20 september met de vermelding ‘lunch opening’. 

 

Het bestuur hoopt u zo talrijk mogelijk te mogen verwelkomen bij deze openingsactiviteit.